3 tips til større udbytte af byggepladshegn

0

Et byggepladshegn er en essentiel del af enhver byggeplads. Det kan fungere som en fysisk barriere, der beskytter arbejderne på byggepladsen, mens det i høj grad også er med til at begrænse adgang fra uvedkommende og derved reducere risikoen for risikoen for tyveri, hærværk og ulykker.

Mange virksomheder vælge at købe deres egne byggehegn, fordi de har gang i mange projekter. Andre vælger derimod leje af byggepladshegn, når behovet opstår. For at få størst glæde af hegnene er der flere gode råd, man kan følge.

Vælg det rette hegn til opgaven

Det første skridt til at begrænse adgangen for uvedkommende til en byggeplads er at vælge det rigtige hegn. Der findes forskellige typer af de såkaldte mobilhegn, som er skabt til erhvervsmæssige arbejdsopgaver og formål – det gælder bl.a. byggepladshegn.

Byggepladshegn findes i mange forskellige størrelser, udformninger og med forskellige typer af tilbehør. Derfor er det vigtigt at overveje, om der er særlige krav og ønsker til byggehegnene. Det gør dem derfor også perfekte til brug mange forskellige steder, f.eks. ved byggeprojekter i beboelsesområder, hvor hegnene kan forhindre uønsket adgang samt reducere støv- og støjniveauet.

Sørg for at hegnene er opstillet og monteret korrekt

Et byggepladshegn skal være opstillet korrekt for at være effektivt – ellers finder uvedkommende helt sikkert vej ind på byggepladsen. Et byggepladshegn skal kunne modstå vind og vejr og være fastgjort grundigt til jorden på en sikker måde. Hvis hegnet ikke er opstillet korrekt, kan det skabe huller eller svage punkter, hvor uønskede personer nemt kan få adgang.

Placér hegnene strategisk rigtigt

Det er vigtigt at placere de byggepladshegn, man har til rådighed, strategisk korrekt for at forhindre uønsket adgang til byggepladsen. Hegnene skal omkranse hele byggepladsen – især de kritiske områder på byggepladsen, hvor der f.eks. opbevares udstyr, maskiner og andet af værdi. Hvis byggepladsen er tæt på en offentlig vej, kan det være nødvendigt at placere et hegn langs vejen for at forhindre adgang for uvedkommende.

Køb eller lej byggehegn efter behov

Som tidligere nævnt vælger mange virksomheder at købe byggehegn, mens andre vælger at leje dem. Uanset hvilket behov ens virksomhed har, er det vigtigt, at man vælger den rette løsning, der også tager hensyn til virksomhedens opgaver og økonomi.

Er man i virksomheden i tvivl om, hvilken løsning man skal vælge, er det altid en god idé først at starte med at leje byggepladshegn – og så kan man altid efterfølgende købe nye hegn. Dette kan et udlejningsfirma naturligvis rådgive om og hjælpe med.

Share.

Leave A Reply