Bambusgarn er både godt for miljøet og for samvittigheden

1

Bambusgarn er i den grad en garntype, som der er god at bruge. Garnet er nemlig naturligt og rigtig godt for miljøet, da garnet er lavet af bambusfibre. Bambus er faktisk en af de mest hurtigvoksende planter i hele verden, og den er dermed en rigtig god kilde til bæredygtighed. Bambusfibrene er nedbrydelige, og produktionen- og behandlingsprocessen af garnet er ikke lige så lang som for eksempel bomuldsgarn.

Du kan derfor med god samvittighed anvende denne type garn uden at gå på kompromis med kvalitet og udseende. Er du veganer, så er det også en rigtig god idé at bruge bambusgarn da bambusgarn, i modsætning til eksempelvis fåreuld, alpacauld eller lamauld, som er lavet af animalske fibre, er lavet af vegetabilske fibre.

Så uanset om du er veganer eller bare er en af de mange danskere som tænker en lille smule over, hvordan vores jord skal behandles, så er bambusgarn rigtig god at bruge. Måske du skal bruge denne slags garn i dit næste hækle- eller strikkeprojekt?

Vær god ved din hud med bambusgarn

Bambusgarn har de samme egenskaber som bomuldsgarn, og rigtig mange varianter af bambusgarn er faktisk en blanding af bomuld og bambus. Dette giver en god garnblanding, da bomuldsgarnet bidrager med struktur, og bambusgarnet bidrager med holdbarhed og slidstyrke. Dermed kommer det til at fungere som mange andre garntyper, og det er nemt at strikke og hækle med. Både bomuldsfibre og bambusfibre er også meget bløde. De er derfor rigtig gode til baby- eller børnestrik eller til mennesker med sart hud.

Hvis du døjer med sart hud, så er det en rigtig god idé at bruge bambusgarn som materiale, når du eksempelvis strikker eller hækler et stykke tøj. Bambusgarn er nemlig et naturmateriale, som har rigtig mange gode egenskaber. Garnet er super blødt, slidstærkt, åndbart og fugtabsorberende. Det er ligeledes antibakterielt og antistatisk. Folk med sart hud kan dermed let ånde i garnet, og det kan på denne måde virke meget mindre irritabelt på huden. Da bambusgarn er et naturmateriale, er det også yderst velegnet til allergikere, som ikke kan tåle uld eller syntetiske fibre som eksempelvis polyester eller akryl.

Få bambusgarn i mange varianter og farver

Da bambusgarn er udvundet af bambusplantens fibre, bidrager fibrene til et lækkert og super glansfuldt garn. Bambusgarn kan bruges til rigtig mange projekter. Da det som nævnt er åndbart, er det en rigtig god idé at bruge til trøjer og sokker. Garnet er også meget slidstærkt, så det er en rigtig god idé at bruge, når du strikker eller hækler projekter til hjemmet. Det kan eksempelvis være karklude, håndklæder eller tæpper.

Som nævnt kan bambusgarn både være en blanding af bambusfibre og bomuldsfibre. Det kan også fås som en blanding af bambus og hør og en blanding af bambus og akryl eller polyester. Der er dermed med garanti noget til enhver smag og ethvert formål.

Når du hører, at bambusgarn både er bæredygtigt, sundt for huden og veganervenligt, så kan det måske være, at du forestiller dig, at garnet ikke kan fås i smukke og klare farver – men fortvivl ej. Garnet kan fås i stort set alle farver, som man kan få i andre slags garn. Det kan, ligesom andre garntyper, fås i både smukke, klare farver, mere nedtonede jordfarver og ovenikøbet forskellige farver i én nøgle. Nu er det bare at springe ud i at bruge det lækre og bæredygtige bambusgarn, som både er godt for krop og samvittighed.

Kilde: https://www.filato.dk/

Share.

1 kommentar

  1. Spændende artikel omkring hvordan bambus virker og hvad det kan tilbyde.
    I nævner kort at det er antibakterielt, hvilket er det jeg kender bambus bedst for.
    Mange oplever at den antibakerielle egenskab bevirker, at tæerne ikke lugter(Ved brug af bambusstrømper altså). Jeg ha læst mange artikler, hvor mødre især synes det er fedt med teenage drenge.
    Bare lige et indput til de øvrige fordele der bliver nævnt 🙂
    Martin

Leave A Reply