De smukkeste møbler

0

Møbler og møbeldesign er noget som vi allesammen kan forstå, det handler om former, facon, farver, følelse, behagelighed og afslapning. Møbler noget vi sidder i, noget vi afslapper i og noget vi anvender til praktiske gøremål i hjemmet, på arbejdet og når vi er på ferie i sommerhuset. Vi har kigget Danmark igennem for at finde de smukkeste møbler og vi vil gerne dele vores rejse med jer. Herefter følger de trin og principper vi har været gennem og måske ender vi op med at afsløre Danmarks smukkeste møbel – så du kan roligt læse med.

 

Hvad gør et møbel smukt

Det første vi har valgt at gøre, er at definere nogle regler for hvad der gør et møbel smukt og hvilke kriterier vi skal sammenligne dem med på tværs af det store udvalg. Det vi er nået frem til er:

  • Størrelse
  • Design
  • Formgivning
  • Materialevalg
  • Farve

I forhold til størrelse, så handler det om, at der skal være harmoni mellem stolens ryglæn, stolens sæde og stolens ben, hvis der er tale om en stol. Det kan være ligemeget om det er en spisebordsstol, lænestol, taburet eller kontorstol. Design er en meget abstrakt ting og noget som er individuelt, hvorfor vi har gjort det til en afstemning, hvor vi hver især har givet møblet mellem 1-5 point ud fra de følelser omkring designet, som møblet bringer op i os. Formgivningen kan også kaldes praktikalitet og handler i store træk om, hvor godt man sidder i eksempelvis en stol og hvordan møblet er sat sammen, giver det mening eller er der brugt unødvendigt mange materialer. Materialevalget handler blandt andet omkring bæredygtigheden i materialerne og ligeledes om de harmonerer på tværs af møblet. Det vil sige, om eksempelvis et lædersæde på en stol passer med træet i ryglænet. Farve-kategorien giver måske lidt sig selv og det er naturligvis hvordan farvespillet er i stolen eller møblet, hvordan den harmonerer med resten af materialerne og hvor godt vi kan lide den.

 

Hvilke møbler har vi kigget på

Vi har været vidt og bredt omkring, for at finde et fantastisk felt af møbler til den store jagt på det smukkeste møbel. Her har vi brugt Trendyfour Living som udgangspunkt, da de har lavet meget af arbejdet for os i forvejen. Det er nemlig et møbelunivers, som samler alle de smukkeste møbler fra mere end 50+ forskellige butikker i Danmark. Deres udgangspunkt, er at sammenligne dem på prisen, hvorved at de kun viser de møbler som har den bedste pris. Vi vil derimod gå ind og kigge på de ovennævnte 5 kategorier og finde de smukkeste møbler.

Derfor har vi kigget på alt fra sofaer til reoler, opbevaring, stole, boliginteriør, bænke, borde og lamper. Vi har været gennem mere end 500+ forskellige møbler og vi har fundet en fantastisk finder, som er smukkere end alle de andre. Det var specielt på farvevalget og materialevalget, at netop dette møbel skilte sig ud fra flokken og fik mange af vores stemmer. Der var et par sofaer og et enkelt spisebord, som lå lige bag ved, men ellers var det faktisk ikke et tæt felt og der var mange møbler, som ikke nåede til toppen af flokken.

Det smukkeste møbel er en Børge Mogensen skalstol i modellen J45 fra FDB Møbler (https://trendyfour.dk/p/borge-mogensen-skalstol-j45-eg/), som er produceret i FSC-certificeret egetræ. Her kommer farven fra materialet, som igennem er formet helt naturligt med stolens design, hvilket ikke er noget man støder på særlig ofte.

Share.

Leave A Reply