Derfor skal du have en carport

0

Hvis du har en bil og ikke lige er den heldige ejere af en garage, så kan det være en rigtig god ide at investere i en carport. Udover at spare dig tid ved at du slipper for at skulle skrabe is og sne af bilen så ofte, så er det også godt for bilen. For selvom en bil naturligvis sagtens kan holde til at stå udenfor, så holder den længere, hvis den bliver beskyttet mod det værste vejr.

Carport eller garage?

En carport er lettere at anlægge end en garage af flere grunde. For det første fordi den basalt set består af fire stolper og et tag. Der findes naturligvis utrolig mange typer og varianter, men fælles for dem er dog, at de ikke er lige så krævende at bygge som en garage. Du kan se et stort udvalg af carporte her. For det andet kræver det heller ikke en tilladelse af bygge en carport, på samme måde som en garage kræver en byggetilladelse. Derudover det hurtigere, billigere og endelig fylder den meget mindre, så hvis pladsen er lidt trang, er det den bedste løsning. En carport har desuden den fordel at den i langt de fleste tilfælde må bygges helt ud til skellet, mens en garage i mange tilfælde går under almindelige bebyggelse og derfor i nogle tilfælde skal placeres 2.5 meter fra skellet. Uanset hvad, er det dog altid vigtigt at du tjekker op på reglerne i din kommune og dit område, så du ikke står med noget kan risikeres at skulle rives ned.

Hvilket materiale skal du vælge? 

Når det kommer til hvilket materiale du skal vælge, afhænger det meget af hvad der vil passe bedst til resten af din hus. Du kan både købe dem i en træ eller en stålkonstruktion. Trækonstruktionen kræver lidt mere vedligeholdelse, da det er lige som andet træværk kræver træbeskyttelse og maling fra tid til anden. Dette slipper du naturligvis for med et stål, men udseendet er naturligvis markant anderledes.

 

Share.

Leave A Reply