Det kan du se frem til med et nyt tag

0

Taget er en af de vigtigste elementer ved huset. Det er ikke uden grund at taget bliver kaldt husets klimaskærm. Det beskytter nemlig resten af huset mod bl.a. vind og vejr. Taget bør derfor altid vedligeholdes og skiftes ud i god tid, da en stor udgift ellers hurtigt kan blive større, hvis det kommer til følgeskader. Heldigvis kan du også se frem til en masse fordele med et helt nyt tag.

Øget husværdi

Netop fordi taget har så står betydning for resten af huset, har et nyt tag selvfølgelig også positiv indflydelse på husværdien. Du kan derfor se frem til at husværdien stiger med helt op til selve udgiftens størrelse. Pengene bliver derfor blot sparet op i den øgede friværdi. Du kan derfor regne med at få hele udgiften til taget hjem igen, når du sætter huset til salg.

Mere interesse fra potentielle købere

Det er kendt at et nyt tag er en stor udgift – og det er en udgift, som potentielle købere ikke ønsker at skulle stå med inden for de første par år. Huse med nedslidte tage bliver derfor ofte sorteret fra med det samme, medmindre prisen er tilsvarende lav. Du kan altså med et helt nyt tag regne med interesse fra flere potentielle købere, og det kan jo også bidrage til at hæve husprisen.

Lavere varmeregning

Når der bliver lagt et nyt tag, er der i dag også fokus på at efterisolere taget. Et nyt tag bidrager derfor positivt til husets isolering, og du kan derfor regne med at spare en del penge på varmeregningen i mange år. Besparelsen er faktisk så høj, at hele investeringen faktisk vi være tjent hjem inden tagets garanterede levetid – og det ender jo ud i en gratis opgradering af taget.

Nye muligheder

Der er nye muligheder, der åbner sig, når taget skal skiftes. Du kan f.eks. overveje, om du ønsker ovenlysvinduer, karnapper, solceller eller andet. Det er en del billigere at få lavet, når taget alligevel skal skiftes.

Æstetisk løft

Udover en lavere varmeregning, større interesse blandt potentielle købere og en øget husværdi er der selvfølgelig også den helt åbenlyse fordel, som er at huset får et æstetisk løft. Taget fylder meget på huset, så det får et helt andet udtryk med et nyt tag. Prøv med en facaderens oven i hatten, og så vil dit hus se ud som nyt på ingen tid.

Share.

Leave A Reply