Er du i gang med at energioptimere din bolig?

0

Vi lever i dag i en tid, hvor de er et meget stort fokus på det klima, som vi alle hver især dagligt er med til at belaste i større eller mindre grad. Hver dag udsender vi således alle nogle skadelige stoffer ud i atmosfæren, og det er medvirkende til at give os de klimaforandringer, som er så meget oppe i medierne lige for tiden. Og selvom de måske ikke synes så dominerende lige nu, så vil de bestemt blive mere voldsomme i fremtiden og for fremtidens generationer, hvis ikke vi tager ved lære og begynder at tænke mere på miljøet og på bæredygtig.

Tag et kig på din varmekilde

Og én måde man kan gøre det på er ved at energioptimere sit hjem. Det er der flere måder, hvorpå man kan gøre, men der er især nogle få trin, som alle burde tage et nærmere kig på. For det første skal man tænke på den varmekilde, som man har i hjemmet. Er det for eksempel en af de helt gamle metoder i form af for eksempel et fyr, så kan man med fordel vælge en sundere løsning. Og en fordel ved det er ikke kun det mindre udslip af CO2, man vil også kunne mærke en betydelig forskel på pengepungen med tiden.

Har du energirigtige ruder, der holder varmen inde?

Derudover skal man sørge for, at de ruder, man har i hjemmet, er energisikrede, således varmen ikke slipper ud, mens kulden slipper ind. På den måde er der ikke nogen grund til at skrue meget op for varmen for at få et lunt hjem. Man fyrer så at sige ikke for fuglene. Man bør også tjekke alle de pærer, som man har i hjemmet. Disse kan nemlig i mange tilfælde udskiftes til nogle besparende modeller, og selvom det synes som værende en lille ting – så tæller den lille ting.

Næsten alle elektroniske apparater kan fås med en høj energimærkning

Kig også på alle de elektroniske apparater, som du har i hjemmet. Disse kan ofte fås af en højere energimærkning, hvilket betyder, at du kan finde nogle mere skånsomme alternativer at benytte dig af. Det er alt sammen noget, som alle burde gøre. Dog er det ikke helt billigt at gennemgå sådanne skift, og derfor er der mange, der har en tendens til at tage flere mindre lån, hver gang de gennemgår en energioptimerende proces.

Saml de mange små lån til ét samlelån

I sidste ende kan det ende med, at man har en masse små lån i form af for eksempel forbrugslån og kviklån, og det kan begynde at blive svært at holde et overblik over de mange tal, udgifter og renter. Derfor er det fordelsmæssigt at samle de mange små lån i ét samlelån. Så er der kun et tal, man skal have fokus på, og man kan derfor med god samvittighed fortsætte sin energioptimering af sit hjem.

Share.

Leave A Reply