Er kviklån virkelig så farlige?

0

Vi har alle set ’Luksusfælden’ og oplevet de skræmte blikke og hovedrysten, når folk taler om kviklån. Men er de i virkeligheden så farlige og, hvad kan du gøre for at give dig selv de bedste forudsætninger for at få en rimelig aftale i hus, hvis du overvejer at optage et af den slags lån?

Der er ingen tvivl om, at kviklån ikke er den billigste løsning på markedet og måske heller ikke den mest gennemsigtige, men der er alligevel rigtig mange danskere, der hver eneste måned optager et eller flere lån i denne kategori og ender med at komme ud på den anden side uden problemer. Det kræver blot, at du tænker dig om, inden du låner.

Hvornår kan du overveje at låne?

I langt de fleste tilfælde handler det ikke så meget om hvornår du låner eller til hvad du låner pengene, det handler om hvad dine muligheder er for at betale tilbage og, om det du står og overvejer at låne penge til, er de ekstra udgifter værd.

Mangler du for eksempel de sidste 1000 kroner for at kumme komme afsted på den sommerferie du har drømt om siden nytår, så er det en af de situationer, hvor du måske kan overveje at låne pengene – især, hvis du ved, at de kommer hjem igen, når lønnen ankommer til den første.

Hvordan kan du finde det bedste tilbud?

Hvis du står og skal bruge pengene lige nu, så kan det være rigtig fristende bare at ansøge om det første og bedste lån du kan finde og så ellers få pengene ind på din konto pronto. Det kan bare i langt de fleste tilfælde ikke betale sig. Læs mere om kviklån her, hvis du finder det interessant.

Når du overvejer et online lån, så bør du altid indhente mindst tre forskellige tilbud, så du kan sammenligne og finde det, der passer bedste til dine behov. Der kan være rigtig stor forskel på, hvad du ender med at betale tilbage og det kan være svært at overskue.

Rigtig mange føler sig desuden fristet til at sætte afdragene så lavt som muligt. Det lyder også som om det er billigere, men faktum er, at du kommer til at skulle betale af i længere tid og ofte også et større beløb i den sidste ende, derfor bør du altid regne ud, hvad du har råd til at afdrage og sætte lånets løbetid efter det.

Hvad bør du huske?

Når du optager et kviklån, er der en ting du altid skal huske: pengene skal betales tilbage. Det betyder, at du med stor fordel kan lægge et budget, så du har et klart overblik over dine indtægter og udgifter overfor hinanden og derved også det rådighedsbeløb du har hver måned. Når det er gjort, kan du let se, hvor meget du har råd til at afdrage og derved også hvor meget – om noget – du har råd til at låne. På den måde slipper du for at blive ubehageligt overrasket, når det første afdrag skal betales og du kan sikkert og som beregnet komme ud af lånet igen.

Share.

Leave A Reply