Få en klimavenlig bolig

0

Vi kan alle sammen hjælpe til, når det kommer til at mindske Co2. De fleste af os har nok allerede hørt om, hvordan vi kan vælge at spise mindre kød og rejse mindre. Samtidig kan vi sørge for at gøre vores boliger mere miljøvenlige.

Nye boliger bliver allerede lavet mere miljørigtige, fordi det er fremtiden. Selv til dem som måske ikke går særlig meget om i at mindske Co2, så er der stor grund til at gøre det for at spare penge på din elregning. Der kommer kun til at være flere gebyrer på den slags i fremtiden.

Med nye boliger skulle du gerne allerede have styr på de ting, som der står i denne artikel, og du kan være stolt over, at du allerede hjælper klimaet. Til alle dem som bor i en ældre bolig, så er der stadigvæk en masse, som du kan gøre.

Isolering

Hvis du nogensinde har været sydpå, så har du sikkert opdaget, at mange af deres ældre boliger ikke har noget isolering. Det betyder, at deres boliger er kolde om vinteren og varme om sommeren. På samme måde sker det også for din bolig, selvom du helt sikkert har isoleret den.

Men ældre boliger har sjældent ligeså god isolering som nyere boliger. Men der er heldigvis en masse, som du kan gøre. Først kan du sørge for at lægge ekstra isolering alle steder, hvor det er muligt, og så kan du også benytte hulmursisolering.

Ofte vil det ikke være en kæmpe investering at skulle genisolere sin bolig, og der er på sigt mange penge at spare. Desuden giver det dig også et rarere indeklima, så der er mange gode grunde til at gøre det.

Inden vinteren kan du vælge at tage et lån til at få det fixet og så tilbagebetale det i løbet af vinteren, ellers skal du vente til næste år. Undersøg dine muligheder i banken. Der findes også andre muligheder som kviklån, som du kan læse om her. Tænk dig altid grundigt om inden du låner penge.

Nye vinduer

Der hvor du ikke har mulighed for ny isolering er selvfølgelig, når det kommer til dine vinduer. Hvis du har god isolering men dårlige vinduer, så vil du stadigvæk opleve, at alt din varme forsvinder ud af boligen, og den bliver dyr at opvarme.

Så det er en god idé at skifte både vinduer og isolering samtidig. Se det som et fælles projekt som du skal have styr på inden vinteren.

Få miljørigtige hvidevarer

Dit køleskab, vaskemaskine og opvaskemaskine bør være miljørigtige. Ofte skal du kun betale en lille smule mere, og så får du miljøklasse A.

Du kan vente til der er tilbud, og så få skiftet alle dine ting ud. Der er simpelthen ingen grund til stadigvæk at have hvidevarer, som sviner miljøet. Hvis du har gamle hvidevarer i din bolig, så er der en stor chance for, at de ikke er særlig gode for miljøet. Men du kan altid starte med at sætte en måler på, som du kan købe i den lokale Harald Nyborg.

Der er helt sikkert også mange andre ting, du kan gøre, men med de her råd, er din bolig nået langt i klimakampen.

Share.

Leave A Reply