Få fornemmelsen af et frisk hjem med lyse farver

0

Et badeværelse bør males på ny

Vores hjem består af forskellige rum med vidt forskellige funktioner, og derfor kræver disse også forskellige former for vedligeholdelse. Derfor kan man spare sig selv noget arbejde, ved at lave lige præcis det der skal til i hvert rum, og ikke mere. I denne artikel stiller vi skarpt på badeværelset, der som hjemmets vådrum har nogle helt særlige behov, og som stiller os med nogle tilsvarende særlige udfordringer. Lad os se nærmere på det.

Fugt er drilsk

Et badeværelse skal rengøres jævnligt ligesom alle andre rum, men samtidig er det vigtigt at man bibeholder den beskyttelse mod fugt, som den særlige maling sørger for. Vådrumsmaling gør, at man i mindre grad løber ind i skimmelproblemer, men det er stadig vigtigt at være årvågen. For det mindste er man nødt til at lufte ud hver dag, og især lige efter et bad, hvor luften er fyldt med fugt. Hvis man store våde håndklæder hængende, så skal denne ventilation fortsætte, da håndklæderne udsender fugt hele dagen, indtil de er helt tørre. Hvis rummet ofte er meget fugtigt, og altså i længere perioder, så stiller man store, og måske for store, krav til ens vådrumsmaling. Dette kan gøre at skimmelen begynder at få plads, og at æde sig ind på væggen. I dette tilfælde skal man skride ind, og det handler både om problemet her og nu med skimmel, men også med ens adfærd eller ventilationsmuligheder i badeværelset. Måske kan man begynde at hænge håndklæder til tørre et andet sted, og måske er ventilatoren meget beskidt, så der ikke er god plads til luften. Det er også muligt at man bare skal huske at åbne vinduet, den mest effektive udluftning. 

Få malet

Hvis der har været problemer, eller hvis malingen er gammel, så er det om at få malet. Her skal der sandsynligvis behandles med Rodalon eller lignende først. Under alle omstændigheder er det en god idé at lægge opgaven over til en fagperson, et professionelt malerfirma, således at det hele gøres efter kunstens regler. Man skal ikke foretage klamphugger løsninger i et vådrum, da det virkelig kan bide en i halen. Skimmel der er skjult, og får lov at udvikle sig, kan ende med en enorm udskrivning og sundhedsgener såsom hovedpine med mere. Det er heldigvis ganske nemt at finde en maler, og der endda kommet hjemmesider, der hjælper med at indsamle tilbud fra op til tre lokale malere. På den måde får man nogle priser man kan sammenligne med hinanden, hvorved man ikke kommer til at betale overpris. 

Badeværelset har brug for lidt opmærksomhed, da det nok er det rum i hjemmet, der slides mest, og hvor de potentielle risici er størst. En vedligeholdelse her er altså penge givet rigtig godt ud. Man må heller ikke glemme, at badeværelset er et sted man gerne skulle slappe og og tage en pause fra det travle liv. Så er det rigtig rart, hvis ens badeværelse er i tiptop stand, med en smuk maling til at pryde væggene. 

Share.

Leave A Reply