Gør familiefesterne grønnere

0

Der er kommet et større fokus på at gøre hverdagen grønnere. Man taler langt mere om genbrug, om at undgå at bruge bilen for meget og generelt få gjort tingene lidt anderledes end man hidtil har gjort det. Maden må gerne være anderledes; hellere have flere til bords og lave større portioner fordi så er der kun en enkelt husstand der bruger el, vand og varme men flere husstande vil mættes af det.

Her er det jo så at familiekomsammen træder ind gennem døren som en særlig løsning og det kan virke lidt underligt når flere vil være tvunget til at transportere sig fra A til B, men man kan med den rette vilje og simple manerer faktisk få det til at løbe rundt.

Massetransport med færre chauffører

Hvis vi starter ud med at kigge på selve transporten da det oftest er den post som folk taler om, når det handler om at gøre det rigtige for miljøet og klimaet. Mange taler om at køre grønt og bruge el-biler og det kan da bevares gøre sit, men hvorfor skulle man stoppe der? Er man så heldig at nogle i familien er indehaver af et kørekort B med en passende bil dertil, så vil denne kunne transportere dem til og fra.

Har man ikke et sådant bekendtskab, så er det værd at overveje selv at tage sådan et kørekort, da man udover at kunne transportere op til ni personer max, også vil kunne få fordele af en sådan bil i forbindelse med flytning og rejser, hvor der er god plads til allle de ting man måtte have med.

Stor madproduktion

Når det kommer til mad og madkultur så er der mange diskussioner der handler om at gøre det sundere for miljøet og for sig selv samtidig. Mange tyr til at ville spise mere vegetabilsk eller vegansk, og det er også en vej man kan overveje hvis man endelig vil da producenter er i gang med at frembringe plantebaseret produkter der om ikke andet minder om den oprindelige, animalske version.

Hvad man end vælger så er der det smarte ved at lave disse større forsamlinger at man både kan mindske udledning og samarbejde om at få en varieret menu med folk der bringer salater, dressinger og andre ting, mens værten tilbereder de varmere retter.

Fordelene ved at grille

Men måden man tilbereder mad på er også kommet til diskussion. Tag fx en grill; i dag er der et større ønske om at bruge fx gasgrill fordi den forurener mindre end en normal grill. Disse er også smarte fordi du er ikke på samme måde afhængig af om du kan få det i gang ligesom du kan være, hvis det kul man bruger, er blevet fugtigt. Du tænder op og så griber du dit charbroil gasgrill tilbehør og begynder arbejdet.

Ligesom ovnen indendørs vil gasgrillen kunne bruges hele året rundt og med det rette tilbehør får du også pladsen til at lave de nødvendige mængder til selskabet. Det er hyggeligt og det hjælper miljøet samtidig; en slags win win, ik?

Share.

Leave A Reply