Juletræsfod med vandbeholder – en guide

0

Et juletræ er ikke komplet uden et flot juletræsfod. Og hvis du vil have det ekstra flot, så kan du investere i et juletræsfod med vandbeholder. Med et sådan fod behøver du ikke at vande dit træ hver dag, og det er også en mere miljøvenlig løsning. I denne artikel kan du læse alt om, hvordan du finder det perfekte juletræsfod med vandbeholder til netop dit træ.

 

 

Juletræsfod med vandbeholder – materialer

Der findes et hav af forskellige materialer, som et juletræsfod kan laves af. De mest almindelige er dog støbt aluminium, plastik og fiberglas. Hvilket materiale du skal vælge, kommer an på dine præferencer og ønsker til foden.

 

Støbt aluminium er ofte det dyreste valg, men samtidig også det holdbarste. En fordel ved støbt aluminium er desuden, at det er let at rengøre. Du kan nemlig tage foden med ud i haven eller brusebadet og give den en grundig rengøring inden julen starter. Plastik- og fiberglassjuletræsfoder er derimod ofte billigere end deres aluminiumskolleger – men de er dog heller ikke ligeså holdbare.

 

Juletræsfod med vandbeholder – stil

Når du skal finde den helt rette stil til dit juletræfod, så skal du tage udgangspunkt i resten af din indretning. Er din bolig moderne og stilren? Så giver det mest mening at finde et minimalistisk fod frem fra gemmerne. Har du derimod en mere klassisk boligindretning, vil et traditionelt træfod passende bedre ind i stilen.

 

Derudover skal du selvfølgelig have tjekket, hvor meget plads der er til dit nye fod under sofaen eller spisebordet. Husk på, at selvom de fleste træfoder har en standardstørrelse på ca. 60 cm i diameter, så findes der heldigvis både store og små udgaver på markedet.

 

Juletræsfoder med vandbeholder – pasningsvejledning

Nu har vi kommet til den vigtige del; nemlig pasningsvejledningen for dit nye juletræfod med vandbeholder. Følger du disse simple råd, kan du roligt lade foden stå under træet i juledagene uden at skulle tjekke vandstanden hele tiden:

 

                Fyld beholderen op med ca. 2 liter vand inden du placerer træet i foden og sørg for at have en back-up plan for evt. utildeldelse (fx en             sprayflaske).

 

                Lad aldrig vandet komme under 2 cm i beholderen eller ellers risikerer du,            at beholderen bliver tom over juledagene – hvilket kan give rod for alle               pengene!

 

                Tilsat gerne lidt glycerin eller sukker sirup til vandet for at undgå                utildeling af beholderen samt forhindre formation af alger pga sollyset                der skinner på beholderen igennem glasset eller plastikken

 

Konklusion:

En flot juletræsfod med vandbeholder er den perfekte måde at holde dit juletræ friskt igennem hele julemåneden – uden at skulle huske at vande det hver dag! Der findes masser af forskellige modeller på markedet i både stort og småt, så der er noget for enhver smag og pengepung. Husk blot at tage udgangspunkt i din boligindretning når du skal finde den rette model samt følge pasningsvejledningens enkle råd om bla. glycerin eller sukker sirup til vandet for optimal pleje af dit juletrë!

Share.

Leave A Reply