Køb din drømmesofa

0

Køb din drømmesofa

Hvis du skal have en sofa, som skal holde i lang tid, så bør du gøre dig nogen overvejelser i forhold til hvordan sofaen er opbygget. Det er ikke altid bare at tage det dyre valg og tro at kvaliteten holder stik. For det kan såvel være mærket, som man betaler dyre domme for. Hvis du ønsker at blive klogere på, hvad du skal kigge efter til din nye sofa, så kan du læse med her.

 

Materiale og holdbarhed

Materialet som sofaen er bygget med, går hånd i hånd med holdbarheden på sofaen. Det vil sige, at hvis du skal have en sofa, der holder længe, så skal materialet også være slidstærkt på sofaen. Et sikkert valg er at købe en lædersofa, da læder er meget slidstærkt og kan derfor holde meget længe. Hvis man ikke ønsker læder, så findes der også mange andre stoftyper, som er slidstærke. Til stofsofaer kan man også tilkøbe tekstil imprægnering. Tekstil imprægnering er et produkt, som man sprayer på sofaen og så ligger det sig som et beskyttende lag. Dette lag sørger for at væsker f.eks. ikke trænger ned i sofaen. Så du har mulighed for at tørre det op, inden det gør skade på sofaen. Imprægnering hjælper også med at vedligeholde farven på sofaen i tilfælde af, at din sofa står i sollys.

 

Skumtype

Når man skal have en sofa, som skal være langtidsholdbar, så er det en god ide at finde ud af hvilken type skum der er i sofaen. Der findes to udbredte skumtyper, hvilket er polyether skum og koldsum. Polyether skum er det, man typisk ser på markedet i dag. Det er overraskende det mindre gode valg. Skummet falmer nemlig over tid og det kan nemt ses og mærkes på ens sofa. Du bør derfor kigge efter en sofa med koldskum, da det er med til at bibeholde pasformen på hynden over længere tid. Det vil ikke kunne ses eller mærkes på hynderne, når du vælger koldskum. Du slipper også helt for at banke og rette på hynderne, når skummet bliver skubbet ud til siderne eller såfremt bare falmer og laver et såkaldt ’hul’ i sofaen.

Share.

Leave A Reply