LPG – en energikilde i stigende vækst

0

LPG er en forkortelse for liquefied petroleum gas. LPG er en blanding af gasser, der består af propan og butan. Det er en meget populær energikilde i mange lande, herunder Danmark, på grund af dets fleksibilitet og fordelagtige priser. LPG har mange forskellige anvendelsesmuligheder og kan blandt andet bruges til at varme huse, drive biler og havegrill. I Danmark stiger efterspørgslen på LPG kontinuerligt, da flere og flere danskere opdager de mange fordele ved denne energikilde. Overvejer du selv at bruge LPG i virksomheden? Så læs mere om det på www.primagaz.dk/erhverv/produkter/lpg.

LPG – en sikker og effektiv energiform

LPG er meget energirig, og derfor bruges den ofte til at drive motorer på grund af dens høje effektivitet. Faktisk kan man bruge LPG til en lang række ting. Det kan eksempelvis bruges til at koge mad på, varme vand op med eller varme huset op med. Fordelene ved at bruge LPG frem for andre energiformer er blandt andet, at det er meget effektivt – altså man får meget energi ud af det – samtidig med at det er sikkert at bruge. Alt i alt er LPG en sikker og effektiv energiform, som kan anvendes til mange forskellige ting.

LPG som miljøvenlig varmekilde

LPG findes naturligt i undergrunden, men det kan også fremstilles ved at destillere råolie eller gas fra naturgasfelter. Fordelene ved at bruge LPG som varmekilde er blandt andet, at det er miljøvenligt, effektivt og økonomisk.
Det er miljøvenligt, fordi LPG ikke udleder så meget CO2 som eksempelvis oliefyr eller naturgasfyr gør. Det er effektivt, fordi LPG giver en jævn og behagelig varme – uden de store temperaturudsving, som man typisk oplever med elvarme. 
Og endelig er det økonomisk, fordi man med LPG-varme typisk vil have lavere varmeregning end fx med oliefyr eller naturgasfyr – især på lang sigt. På den korte bane kan det dog godt være lidt dyrere at investere i et LPG-anlæg sammenlignet med andre typer af varmeanlæg – men på lang sigt vil det ofte kunne betale sig.

LPG til erhvervsformål – fordelene ved at bruge LPG

LPG har mange fordele i forhold til andre typer brændstoffer. For det første er det meget effektivt, hvilket betyder at du kan bruge mindre LPG for at opnå samme resultat som med andre brændstoffer. Dette gør det også billigere i længden.
Derudover har LPG også den fordel, at det ikke er så skadeligt for en motor som nogle andre brændstoffer. Dette skyldes igen, at der ikke udledes så meget CO2 når man bruger LPG.
Alt i alt betyder disse fordele, at der er mange grunde til at overveje at bruge LGP til erhvervsformål, da det vil spare penge på sigt samtidig med at være bedre for miljøet.

Share.

Leave A Reply