Minimalistisk indretning – hvad er det og hvordan får du skabt en minimalistisk indretning

0

Når man taler om minimalisme så er der tale om, at man kun har de ting der er nødvendige for ens liv. Der er dog forskel fra at leve en minimalistisk livsstil til at have en minimalistisk indretning. Her kan du læse om hvad en minimalistisk indretning er for noget og hvad forskellen på en minimalistisk indretning og en minimalistisk livsstil er.  

Minimalistisk indretning   

I ordets forstand er en minimalistisk indretning en indretning uden unødvendige ting og sager. En minimalistisk indretning byder dermed ikke på en masse nipsgenstande og ting der blot står og pynter. En minimalistisk indretning kan sagtens have stearinlys og andre men dog få genstande stående fremme. Det der kendetegner denne form for indretning er, at der generelt er meget luft og ganske få pyntegenstande fremme. Man har taget en del af indretningsstilen fra den minimalistiske indretning ind i den meget moderne skandinaviske indretningens måde. Hvis du vil finde inspiration til en minimalistisk indretning så kig hos cnis.dk. 

Forskellen på en minimalistisk indretning til en minimalistisk livsstil   

Der er dog stor forskel på en minimalistisk indretning og en minimalistisk livsstil. En minimalistisk indretning behøver ikke også at betyde at man også vælger at have lidt tøj at skifte imellem for eksempel. Hvor en minimalistisk livsstil vil være kun at have det nødvendige af alting – her i blandt også tøj og sko. Der er derfor meget stor forskel fra om man har en minimalistisk indretning eller om man lever en minimalistisk livsstil. Ved den minimalistiske livsstil køber man heller ikke nyt førend at det man har er fuldstændig brugt op. Man lapper og reparerer hellere sine ting end at smide ud og købe nyt. Livsstilen prøver at gøre op med den ellers meget store forbrugere overflade som mange mennesker har. Minimalister gør meget ud af, at stoppe den ellers meget udbredte adfærd med at købe nyt og smide ud hele tiden. De tænker generelt ret meget over miljøet og det er blandt andet af den årsag at de så vidt muligt ikke køber nye varer og bestemt ikke over forbruger. Hvorimod din minimalistiske indretning ikke siger noget om købsmønstreret hos den person der har indretningen. Det er altså ikke personer der har taget et aktivt valgt om at forbruge mindre, der er ville med den minimalistiske indretning, så ville de i stedet have en minimalistisk livsstil.  

Minimalistisk indretning bliver mere og mere populært  

Den minimalistiske indretning bliver mere og mere moderne. Når du ser nybyggede boliger eller billeder i boligmagasiner så er det ofte en grad af den minimalistiske indretning der bliver anvendt. Det er ikke moderne at have rigtig mange pyntegenstande stående fremme. Det hører mere de tidligere eller ældre generationer til, at have deres vindueskarme fyldt med pyntegenstande. Det ser man ikke i dag, hvis man kigger i boligbladene eller i de store bolighuse. Men når alt kommer til alt, så skal du have de ting stående fremme, som du kan lide. Du behøver ikke at køre en fuldkommen gennemtænkt minimalistisk indretning, hvis det ikke er sådan du føler dig bedst tilpas. Det vigtigste er, at du er glad for dit hjem, uanset hvilken indretning du vælger. 

Share.

Leave A Reply