Rens din facade og tjen penge på dit hus

0

Når du går rundt i de danske byer og villakvarterer ser man desværre flere og flere huse, hvor bevoksningen af alger og svampe på mure og tage er ved at tage over. Det er desværre sådan med vejret i Danmark a, når vi har efterår og vinter som i 2017 hvor der i gennemsnit var 23 sommerdage og meget lange og kedelige efterårsdage så er det som krudt til mos, alger og alt det vi gerne vil af med.

Det sætter sig på træ, udhængsbrædder, på taget og på muren. Det er nærmest umuligt at komme af med og hvis du skal gøre det selv, skal du have kræfter og tid. Der skal tages hårdt fat og i en arbejdsstilling der ikke er rar.

Pæne facader er ikke en selvfølge, men du kan relativt billigt få det smukke udtryk til bage igen hvis du får det fjernet af en professionel.

Se her om Facade rens på https://www.ingen-alger.dk/facaderens/

Som du kan læse, så er det ikke noget alle bare gør. Du skal blandt andet have de rigtige kemikalier (miljøvenlige) og de er ikke lige til at købe i de mængder når det bare er til husbehov.

Når du endelig er i gang så husk at det er vigtigt at du får gjort det hele samtidig så ikke ”de smitter hinanden” alger er som en sygdom. Får du ikke behandlet det så kommer det igen.

Hvad koster en facade rengøring?

Der er store forskelle men vi har kunne finde priser fra 29 til 139 kr. pr m2. Jeg vil mene at hvis prisen komme rover 49 kr. bør man stoppe op og tjekke hvad man køber. Her på siden https://www.ingen-alger.dk/priser/, er p risen omkring de 29 og 59 kr. hvis man vælger både rengøring, algebehandling og imprægnering og det er en fair, for ikke at sige særdeles god pris.

Men hvad får du får de penge.

Dit hus er måske 140m2, hvilket giver ca. 200 m2 væg fratrukket vinduerne så er vi på ca. 110 m2. Så det koster rundt regnet 6500 kr. for et hus hvor væggene skal behandles.

For et tag kommer du af med ca. det samme.

Skal du have ordnet dine fliser så er prisen lidt højere inkl. imprægnering da området ofte fylder mere end huset og tag, men har du blot 100 m2, ja så slipper du med små 4.000 kr.

Så samlet 12-15.000 for et normalt parcelhus. Det er alle pengene værds, for det kommer ikke igen lige med det samme og kan nemt holdes nede

Hvem bør gøre det?

Altid bruge en professionel. Dels er de ofte med i en garantiordning, men de har forsikring hvis der sker skade på dine ting. Derfor skal du ikke selv gøre det.

På den anden side hvis du har penge til udstyret (ca. 20.000 for at komme i gang) så kan du jo gøre det selv, men det er de færreste der har noget at bruge den maskine til, samt at du skal have adgang til materialer, service og meget andet

NB: Billedte er venligst udlånt af ingen-alger.dk

Share.

Leave A Reply