Sådan får du liv i din gamle cykel

0

Der kan være mange gode grunde til at forsøge at få liv i den gamle cykel. For mange er det at have en speciel cykel, som ikke ses overalt i gadebilledet, en vigtig del af deres person. Derfor er det også med til at angive en vis form for status, når man kommer cyklende på en flot, velbevaret – eller måske nyistandsat cykel.

I dette indlæg vil vi se på, hvordan du selv kan gøre din cykel flot og holde den ung.       

Gør cyklen ren jævnligt

Hvis du gerne vil forlænge din cykels levetid, er det en god ide at holde den fri fra skidt og snavs ved at vaske den ofte. Stellet kan du vaske med klud og sæbevand, men hver ikke for striks på kæden og ved tandhjul.

Kæden skal smøres med kædeolie, hvilket du bør gøre mindst en gang om måneden. Det er særligt vigtigt i et land som Danmark, hvor der er så meget skidt på vejene, som kan komme op på kæden og sætte sig. Selve kæden har nemlig også stor betydning for tandhjulenes levetid.

Din sadelpind m.m. kan med fordel tages af og smøres en gang årligt, så du undgår problemer med rust.

Hold øje med dine bremser                                                                                   

Der findes mange forskellige former for bremser til cykler. Uanset hvilken type du har, skal du sørge for at holde den velfungerende, da det drejer sig om din sikkerhed i trafikken. Tjek derfor både at bremserne virker, og om de evt. skal skiftes. Har din cykel bremseklodser, skal disse tjekkes, så de er i orden og har tilstrækkeligt med gummi. Har du tromlebremse eller skivebremse, så få evt. en cykelsmed til at hjælpe.

Giv stellet nyt liv

Dit stel er det, der er mest synligt på cyklen. Derfor kan du gøre meget ved cyklens look, alene ved at passe på denne del. Du kan også vælge at få lakeret din cykel helt fra ny i en flot farve. Du kan f.eks. finde lakeringsmuligheder med industrilakering i Vamdrup, hvor dit stel bliver flottere og også får ny styrke med en professionel behandling.

Share.

Leave A Reply