Sådan kan du være med til at redde jorden

0

At værne om jorden er nok noget af det vigtigste, man som mennesker kan gøre. På dette tidspunkt har man ikke andre planeter at tage til, hvis jorden ikke kan leves på mere. Der er dog mange, der ikke gør noget. Rigtigt mange gør ikke noget, fordi de tror, det er for svært, og man skal gøre for meget.

Plant en plante på vores planet

Denne lille sætning kan se meget sjov ud, når man kigger på den. Der giver dog også rigtigt meget mening. At plante noget på vores jord kan nemlig være altafgørende. Alt det ilt vi har får vi fra vores træer og planter. Hvis de ikke var her, så ville alt liv simpelthen uddø. Dette er heller ikke noget der er besværligt eller tager lang tid. Man kan plante et billigt æbletræ hvorefter man bare lader det vokse. Det gode ved sådanne træer er at det ikke kun giver ilt, men også giver gavn til mange andre levende væsener. Fuglene kan spise af æblerne og det kan ormene også. Udover at man gør en god ting ved dette træ, så kan det faktisk godt ske at den smider nogle små frø, som så vil vokse frem igen. Dette træ vil måske også lægge frø og før man for set sig om, er ens ene træ blevet til enten mange træer, eller måske en hel skov. Dette er dog ikke noget der sker hvis man planter det i ens have. Den skal gerne have lov at leve vildt for dette kan ske ordentligt.

Hold den pæn

At holde naturen ren er også meget vigtigt for vores klima. Her skal der nemlig helst ikke smides affald og smides alt muligt der tager lang tid at forbrænde. Ligesom hvis du havde en have med nogle flotte bunddækkende roser, så vil man også gerne have det så pænt ud. Hvis man begyndte at proppe plastik ned til denne og ikke give den noget kærlighed, så vil denne også dø meget hurtigt ud. Det samme gælder for vores natur. At redde naturen er ikke kun vigtigt for vores overlevelse. For hvis man fandt en anden iltkilde, ville den jo være totalt ubrugelig. Dette er heller ikke helt tilfældet. En masser af den energi vi bruger kommer nemlig fra vores natur og vores flotte klimaer. Derfor er det rigtigt vigtigt at holde den ved lige.

Share.

Leave A Reply