Sådan lever du bæredygtigt, når du er på farten

0

Der er især i løbet af de seneste par år kommet en øget opmærksomhed på klimaet og dets betydning for hele kloden. Hvis vi vil sikre den fortsatte eksistens af denne verden, er det vigtigt, at vi gør vores del af arbejdet for at bevare den.

Det betyder i mange tilfælde, at man skal skære ned for sit forbrug og sine dårlige, miljøforurenende vaner samt tilegne sig nogle bedre og mere miljøbevidste. Klimaet har brug for en kærlig og konsistent hånd for at kunne klare sig, og derfor er det vigtigt at leve mere bevidst i hverdagen.

De dårlige vaner

Det er især de dårlige vaner, der betyder meget for klimaet. Mange af os er opvokset med plastikposer, plastikflasker og plastik-sugerør omkring os. Vi er blevet opdraget til at købe billigt og spare penge, så derfor køber vi oftest mad af dårlig kvalitet i supermarkederne. Vi er vant til at have travlt, og derfor beslutter vi os oftest for den nemme løsning.

Det kan være, at vi ofte spiser færdigretter pakket ind i plastik eller foretrækker det store supermarked rundt om hjørnet fremfor det ugentlige marked, hvor man kan købe økologisk og uden plastikindpakning. I sidste ende handler det hele om, at man skal gøre sig nogle flere tanker omkring sit forbrug, og at man afsætter mere tid og planlægning i sin hverdag til at leve mere klimabevidst.

Det vil helt sikkert kræve noget energi og andre vaner, men arbejdet vil være det hele værd. Og hvem ved, måske du endda vil kunne overbevise andre i din omgangskreds om, at det er en god idé at leve klimabevidst?

Når man er undervejs

Én ting er at leve klimabevidst, når man befinder sig hjemme i sine trygge rammer. En anden ting er, at gøre det lige så godt, når man konstant er på farten. Det kan være, at man bare har travlt i hverdagen, eller også er man måske på rejse ude i verden. Så kan det være smart at have nogle få ting med sig i rygsækken, der kan gøre det hele lidt nemmere.

Det kan for eksempel være en god idé at anskaffe sig en to-go termokop, så man ikke længere behøver at købe kaffe i et plastikbæger, når man skal drikke sin morgenkaffe. Oftest vil investeringer som disse også hurtigt have betalt sig, da det er meget billigere i længden.

For at kunne leve mere bæredygtigt, når man er på farten, kan man også anskaffe sig et sugerør lavet af metal, en god madkasse samt muleposer, som man kan købe ind med.

Share.

Leave A Reply