Sådan lever du et mere klimavenligt liv

0

Vil du gerne leve i bedre overensstemmelse med klimaet? Denne artikel kunne muligvis være relevant for dig. Du vil her kunne læse nogle gode råd om, hvordan du gør netop det.

Læs med her, hvis det har interesse for dig, og du mangler nogle nye gode råd til, hvordan du kan leve en mere klimavenlig tilværelse.

Har du brug for en bil?  

Det er altid en god ide at spørge sig selv, hvorvidt man egentlig har brug for en bil. Meget ofte har vi det med at anskaffe os ting, som vi egentlig ikke har brug for. Hvorfor? Fordi vi har en forestilling om, at det hører til det at være ’voksen’.

Der er naturligvis nogle mennesker, som har brug for en bil. Hvis du bor længere ude på landet, så er det for eksempel meget nødvendigt at have en bil. Her er der meget lidt offentlig transport at kunne benytte sig af. Og din mobilitet ville derfor være noget forhindret, hvis du ikke havde en bil.

Men hvis du bor inde i en storby, hvor der generelt er gode offentlige transportmuligheder, så bør du genoverveje, hvorvidt du overhovedet har brug for en bil. Når du er bilejer, så er der en hel del ting, du skal lære. Du skal vide noget om vinterdæk regler, holde dig opdateret omkring de nyeste trafikregler og meget mere.

Samtidig kan det også koste en hel del at have en bil, da benzinen, bilforsikring og lignende naturligvis også skal betales.

Skal du købe økologisk?

Der er ret debatteret, hvorvidt det er nødvendigt at købe økologisk. Mange mennesker vil pointere, at det er en god ide at gøre for klimaet skyld. Nogle mennesker vil også gå så langt til at sige, at det er sundere for din krop at spise økologisk.

Når du vælger at købe økologisk, så vælger du som forbruger også at sende et vigtigt signal. Du sender et signal til forhandlerne om, at du går op i, at der ikke bliver benyttet så mange kemikalier på dine grøntsager og lignende.

Hvis du generelt spiser dyreprodukter, så sender du også have et meget positivt signal. Når mælkeprodukter, kød og lignende er købt som økologisk, så er der ofte også meget bedre dyrevelfærd inde over produktionen.

Det er naturligvis en smule dyrt at købe sin mad økologisk. Det er derfor vigtigt, at man sætter sig ned og tager et godt kig på sit generelle budget. Ofte har man mulighed for at spare på andre poster i budgettet, som for eksempel udgifterne til ens a kasse.  

Du kan find bedste a-kasse i dag og sikre dig, at du ikke betaler alt for meget. Meget ofte kan man melde sig ind i en a kasse, som er langt billigere end den man er nuværende medlem af.

Køb mindre

Som en sidste lille note bør det pointeres, at du bør købe så lidt varer som overhovedet muligt.

Jo flere produkter du køber hjem, jo flere ressourcer benytter du dig også af i løbet af din livstid. Og det er netop det der er en af de største grunde til klimaproblemerne pt.

Share.

Leave A Reply