Spændinger i nakken

0

Hvis du oplever spændinger i nakken, er du ikke alene. For der findes et væld af danskere, som oplever det samme som dig. I denne artikel vil vi se på, hvad nakkespændinger er, og hvad du kan gøre ved dem.

Hvad er nakkespændinger?

Nakkespændinger føles ofte som en stramhed eller stivhed i nakkemusklerne og kan være ledsaget af hovedpine, skuldersmerter og svimmelhed. Tilstanden er også kendt som cervikogen hovedpine, hvilket betyder, at den stammer fra halsen.

Symptomer

De mest almindelige symptomer på nakkespændinger er:

-En følelse af stramhed eller stivhed i nakkemusklerne

-Hovedpine

-Skuldersmerter

-Svimmelhed

Årsager til nakkespændinger

Der er mange forskellige årsager til nakkespændinger, men den mest almindelige er sandsynligvis dårlig kropsholdning og forkert ergonomi, når man sidder eller arbejder ved computeren. Andre mulige årsager er stress, manglende motion og ubalance i musklerne.

Hvad kan du gøre ved nakkespændinger?

Den gode nyhed er, at der findes en række ting, du kan gøre for at lindre eller forebygge nakkespændinger.

Hvis du har spændinger i nakken, er det vigtigt at undgå bevægelser, der forværrer tilstanden. Det betyder f.eks. ingen pludselige bevægelser eller langvarige statiske stillinger. Det er også vigtigt at dyrke regelmæssig motion og opretholde en god kropsholdning.

Hvis du arbejder ved en computer, er det vigtigt at har en god ergonomisk indretning. Det betyder, at computerskærmen skal være i øjenhøjde, at tastaturet og musen skal være inden for rækkevidde, og at stolen skal støtte din ryg.

Hvis du oplever nakkespændinger, er det også en god idé at gå til en fysioterapeut for at få en vurdering. Fysioterapeuten kan hjælpe med at identificere eventuelle mulige årsager og give dig specifikke øvelser, der kan hjælpe dig med at lindre symptomerne. I mange tilfælde vi terapeuten anbefale en massør. Du kan evt. vælge en mobil massør, som du kan finde på MassageValg.

Så hvad skal du tage med herfra?

Nakkespændinger er en almindelig tilstand, som kan skyldes flere forskellige faktorer. Den gode nyhed er, at der er en række ting, du kan gøre for at lindre eller forebygge symptomerne. Hvis du oplever nakkespændinger, er det en god idé at gå til en fysioterapeut eller massør.

Share.

Leave A Reply