Ting i dit værksted du ikke kan undvære

0

Mange bruge mange år på at opbygge deres værktøj til værkstedet der hjemme, så de har det de skal bruge. Ofte finder man værktøj som er gået i arv fra tidligere generationer, og det er da også en bekostelig affære at anskaffe sig alt det topmoderne værktøj, og her ikke mindst el-værktøjet. I dag er mange arbejdsprocesser blevet gjort nemmere rent fysisk, ved at man kan købe sig et el-værktøj, som nemt og flot klarer den opgave du skal lave.

Her tænker jeg specielt på for eksempel skruemaskiner, el-høvle, søm-pistoler osv osv. Mange af disse el-værktøjer har gjort opgaverne så meget nemmere, da man slipper for det hårde arbejde med at håndskrue et helt hegn, eller høvle brædder til en ny bænk, eller for den sags skyld slå søm i lægterne til et helt tag.

Der findes mange typer af el-værktøj, og kvaliteten af det varier utrolig meget. Der er alt lige fra kvaliteten der er så dårlig at det nok kun er ham den nærige der vil købe den, og så er der kvaliteten hvor den er så høj og så god at mange godt kan trække lidt på næsen over at man skal bruge så mange penge på et stykke værktøj.

I denne artikel vil jeg komme ind på hvilke værktøjer jeg ikke mener man kan undvære, og som skal have en vis kvalitet for at du også bliver glad for at arbejde med det. Tit hænger kvalitet sammen med den arbejdsglæde du får ved at arbejde med det. Og jeg vil vædde på at når først du har brugt et kvalitets værktøj, så forstår du også vigtigheden i at man netop har en maskine der kan klarer opgaven.

Det vigtigste værktøj.

Noget af det vigtigste man skal have i sin værktøjssamling, er en skruemaskine. Jeg har haft mange gennem tiden, og for tiden har jeg en Bosch 12 volt. Den er lille, handy, let og ekstrem kraftfuld i forhold til dens størrelse. Jeg har rent faktisk 2 af dem, og den ene har slagborefunktion, og jeg har brugt den til at sætte vinduer fast med, og det være sig kun med hjælp fra den maskine. Jeg kan kun varmt anbefale alle Gør-det-selv folkene at man skal anskaffe sig sådan en. Bosch maskinen udmærker sig også ved at være en del af en værktøjsserie, hvor batteriet kan bruges til flere forskellige maskiner. Jeg ville aldrig kunne undvære min gipsskruemaskien, den gør arbejdet med gips meget nemt.

Et andet godt stykke værktøj at have i sin samling, som også bør være af høj kvalitet, er en stiksav. Nogle vil sikkert foretrække at bruge en sav, men en sav kan ikke skære rundt, og det kan også være svært for nogen at holde den lige linie når man skal save med en håndsav. Skal man have en stiksav i dag, så står man også overfor et valg, om det skal være på ledning eller batteri. Batteri stiksavene er blevet så gode at de har overhalet stiksavene på ledning i kvalitet.

Et tredje stykke værktøj man bør have i sin samling er en vinkelsliber. Her vil jeg så vove at påstå, at den ikke behøver at være af allerhøjeste kvalitet, med mindre du er lidt nørdet og går op i specifikationerne.

Man kan rent faktisk bruge en vinkelsliber til mange formål, og Gør-det-selv manden, vil ikke kunne undvære sådan en ret længe. Jeg har lige haft en periode hvor min vinkelsliber var gået i stykker, og inden jeg fik købt en ny, så gik der lidt tid med det. I den tid var der flere gange hvor jeg stod og manglede den, fordi den er så anvendelig til mange forskellige processer.

For mig ville den 4 ting være en overfræser som jeg ville sige var en vigtig ting i din værktøjssamling. Men jeg vil også lige påpege at man måske skal se på hvilken slags Gør-det-selv mand man er. Sådan en som mig ville det være et oplagt valg at have en overfræser af god kvalitet, fordi jeg gør det meget i træ. Her er en overfræser en rigtig god ven, da den kan lave afrundede kanter, eller forsænkninger, eller lave skjulte snit til skuffer eller billedrammer. Det er vigtigt at man får fat i en overfræser som er betjeningsvenlig, og som har et højt omdrejningstal, da risikoen ellers ligger i at den kan flosse kanterne, hvilket de færreste nok har en interesse i.

Dette var 4 af de vigtigste stykker el-værktøj som du efter min mening bør have i din samling, og der er flere endnu. Hvis du mangler økonomi til værktøjsindkøbet så kan du altid tag et kig her, og se hvad du kan finde af muligheder for finansiering.

Share.

Leave A Reply