Vælg den mest bæredygtige løsning, når du skal have emballage

0

Hvis du skal bruge emballage til din virksomhed, har du rig mulighed for at træffe den mest bæredygtige løsning og vælge træ. Træ har nemlig den fordel, at det er CO2-neutralt. Når du anvender emballage af træ, er du derfor med til at skåne miljøet. Du kan få en masse forskellig slags emballage fremført i træ. Det kan blandt andet være papkasser, specialemballage eller paller. Det kommer helt an på din virksomhed, jeres produkter og jeres transportvalg.

Vælg mellem standardløsninger og specialemballage

Når du gerne vil have emballage af træ, har du mulighed for at vælge blandt flere forskellige løsninger. Du bestemmer nemlig selv, om du kan anvende standardløsningerne eller om du i stedet har brug for en mere specialdesignet løsning.

Hvis du ønsker standardløsningerne, vil du hurtigt kunne få leveret din emballage, da langt de fleste emballagefirmaer vil have størrelserne på lager.

Hvis du derimod ønsker en specialfremstillet emballageløsning, vil du i stedet modtage rådgivning i første omgang. Her vil firmaet gennemgå dine ønsker og komme med forslag. På den måde finder I samme den helt rigtige løsning til netop din virksomhed.

Derfor bør du vælge træemballage

Når du vælger emballage af træ i Danmark, vil der oftest blive anvendt nordisk nåletræ til formålet. Det nordiske nåletræ har den fordel, at det er utroligt smidigt og har en høj bæreevne. Derfor er træet både nemt at forme, ligesom det også giver en høj grad af sikkerhed under transport.

Træet vil også blive varmebehandlet efter forskrifterne i ISPM 15. Det betyder for dig, at der bliver foretaget en forebyggende behandling mod skadedyr og svampesygdomme i træet. Det er i øvrigt ofte et krav, at emballagen har undergået denne behandling, hvis du skal eksportere dine produkter til udlandet.

Vælg certificeret træ

Der findes flere forskellige firmaer inden for træemballage på markedet. Derfor har du også god grund til at være kræsen og stille krav. Blandt andet bør du kræve, at træet er blevet certificeret efter både FSC- og PEFC-ordningerne. På den måde ved du, at dit træ er blevet håndteret på en bæredygtig måde.

FSC-mærkatet fortæller dig, at træet kommer fra en skov, hvor de sørger for, at skoven bliver reproduceret. PEFC-mærkatet markerer, at træet kommer fra en skov, hvor der er fokus på både miljøet samt de sociale og økonomiske forhold under skovdriften.

Derudover bør du også vælge et firma, der kan tilbyde dig produktansvarsforsikring. På den måde har du mulighed for erstatning, hvis emballagen går i stykker under transporten.

Share.

Leave A Reply