Varmekilder til boligen

0

Vi har brug for at opvarme vores bolig i løbet af året i mere eller mindre grad alt efter årstid. Der er mange muligheder for at opvarme boligen, lige fra de traditionelle til de nyere som vinder mere og mere indpas i de danske hjem. Her beskrives nogle af dem.

Brændeovn, pejs og kamin

Der er de traditionelle såsom brændeovn, pejs og kamin, hvor der bruges træ og træflis som brændsel. De bruges dog efterhånden mere som supplerende og sekundær varmekilde. Der er mange dejlige timer i god varme med levende ild.

Oliefyr

Oliefyret bruges stadigt, men bliver langsomt udskiftet med andre og mere økonomiske samt miljøvenlige varmekilder.

Pillefyr og gasfyr

Pillefyret er en mulighed. Det er billigt og delvis miljøvenligt.

En del bruger naturgas, som er billigt, mere miljøvenligt end tidligere alternativer. Det er heller ikke svært at installere.

Fjernvarme

Fjernvarme er en af de mest udbredte former for opvarmning. Der er i de seneste år frem til nu gjort meget ud af at gøre det tilgængeligt for boligerne. Det er billigt, miljøvenligt, nemt at tilslutte og installere, hvis rørene er lagt.

Varmepumper

Jordvarmeanlæg bliver mere og mere udbredt. Det er en bekostelig investering, men derefter er det billig varme og meget miljøvenligt.

Luft til vand-varmepumpe er en lignende varmekilde, men en billigere investering.

Biobrændsel system og bioethanol pejs

Biobrændselsanlæg og bioethanol pejs kaldet biopejs får mere og mere succes på det danske marked. Det er et meget miljøvenligt og bæredygtigt alternativ til blandt andet fjernvarme, hvis det ikke er tilgængeligt. Det er en god økonomisk investering.

Man kan bruge det som primær opvarmningsform. I så fald vælges biobrændselsanlæg med et varmesystem, som er energieffektivt. Ønsker man derimod at nyde flammerne samtidig med varmen, så er det en biopejs. Alene er pejsen dog for dyr som varmekilde og bruges derfor som supplement.

Hvis man både vil have en god effektiv miljøvenlig varme og det hyggelige dekorative touch, så kan de heldigvis kombineres.Biopejse – miljøvenlige og levende hygge

En biopejs er et perfekt alternativ til en almindelig pejs. Den er også mere miljøvenlig og der er ikke brug for en skorsten, blot en løbende mindre udluftning. Samtidig sviner den ikke. Det er møg hyggeligt at kunne nyde flammernes skær og varmen herfra en køligere dag.

Den varmer som tidligere nævnt ikke i samme grad som en pejs, men kan sagtens give god varme.

Man bruger brændselsolien bioethanol. Der er forskellige modeller og dermed også forskelligt forbrug af olien, hvilket påvirker hvor længe pejsen kan brænde på en opfyldning.

Man kan vælge imellem forskellige modeller, som alle er dekorative og et flot element i hjemmet.

De findes i varianter af materialer og designs, som afspejler sig i priserne.

Der er væghængte pejse, som nærmest er udsmykning på væggen. De kan monteres på alle vægge.

Man kan desuden vælge fritstående modeller. Der er de mindre bordmodeller, som også er nemme at tage med udenfor. Så er der de større elegante gulvmodeller.

Sidst men ikke mindst kan man bygge pejse ind i væggen som en indsats eller integreret del af boligen.

Share.

Leave A Reply