Varmepumpe – Den rigtige løsning

1

En varmepumpe er er en løsning som du kan bruge alle steder. Der er ingen begrænsninger (ud over manglende strøm), og det betyder at det er perfekt til

  • Huset
  • Sommerhuset
  • Garagen
  • Lager bygningen
  • Gæstehuset

Mulighederne for opvarmning er mange og så er det en fantastisk varmekilde. Det du skal kigge efter er COP eller SCOP værdien. De fleste ligger over 4, hvilket de også skal.

Den korte forklaring er at hver gang du putter 1 KwH ind i din varmepumpe så får du tilsvarende SCOP værdien ud igen. Forestil dig at du i dag bruger 8000 KwH på at opvarme dit hus med elvarme fra en radiator, så vil du uden tvivl kunne spare over det halvdelen i strøm.

Hvis du sætter en varmepumpe op i huset og bruger bare 1000 kr får du altså tilsvarende varme for ca. 4000 kr. Det er en 1 til 4 ratio, som du dårligt kan opnå ved andre former for varme.

Er dit hus stort kan du vælge at installerer to eller du kan købe en der er dimensioneret til huset eller tilslutte den vandet. Det er nemlig smart hvis du har vandbårne radiatorer i forvejen til enten Olie eller andet opvarmning. Her tilsluttes varmepumpen direkte der til og giver dermed varme i det eksisterende system. Luft til vand varmepumper er dog ikke det der bruges mest af.

Luft til luft varmepumpe

Luft til luft er det mange forbinder ved termen varmepumpe. Det betyder at den tager luften ude fra, opvarmer og puster ind i huset – Kort fortalt.

Du får alt minimum 4 gange dine penge igen når du bruger en varmepumpe som opvarmningskilde og det er en af de mest rentable muligheder på markedet. Vi anbefaler altid varmepumper før andre opvarmningsmuligheder, da det er hurtigt at monterer, koster ikke ret meget og kan nemt skiftes hvis du vælger at opgraderer. Derudover er der stor genslagsværdi i din brugte varmepumpe, da mange køber en brugt til sommerhuset eller garagen som lige skal varmes lidt op.

Panasonic varmepumpe

Hvis du gerne vil have en af de bedste pumper på markedet så er det Panasonic VZ9SKE. Der findes ikke mange andre modeller, der tangerer de tal som du finder her. En SCOP værdi på hele 6,20, hvilket i korte træk betyder at du får mere end 6 gange din investering igen. Bruger du 1000. kr på EL får du varme for 6200 kr retur. Det er altså en stor besparelse.

Share.