Vigtigt at huske når du lægger vanerne om

0

Der er ingen tvivl om, at det kan være et stort skridt for nogen, at skulle omlægge sine vaner med hensyn til klimaet og miljøvenlighed. Det kan være, at man ikke er sikker på, hvorvidt man egentlig bidrager, når det ikke altid kan ses direkte. Men her er det vigtigt at holde fast. Ligesom med så mange andre store forandringer, handler det om at holde ved, og justere sig selv og sin hverdag til dem. Det kan måske gøres nemmere for en mentalt, hvis man sammenligner det med store milepæle i ens liv.

Som et spædbarn der skal lære at gå

At omstille sig til klimavenlige vaner, kan være som at lære at gå igen. Det er mange små skridt der skal til, før man ser de store effekter. Men hvis alle gør det samme, skal det nok gøre en forskel for klimaet. Det kan, hvis man bliver i samme analogitema, sammenlignes med at være ny forælder. Man er ikke helt sikker på, om man gør det rigtigt, men efter et stykke tid, lærer man hvordan tingene hænger sammen. Skulle man også stå i den situation, at man har en familieudvidelse i hjemmet, kan man jo se på et par hummel babystrømper, for at barnet også er klar til at tage sine skridt.

Tag haven med i omstillingen

Når man i forvejen er ved at lægge sine egne vaner om, kan man også overveje, om ikke avnbøg hækken, eller hvad man nu foretrækker, også skulle have fornyelse. En ny frisk hæk, der kan holde mange år, kan også minde en om vigtigheden, ved at bevare vores grønne områder. Skulle man være interesseret i, at se nærmere på dette, så kan man læse mere om en avnbøg hæk, eller andre hække der passer til ens have.

Share.

Leave A Reply