Hulmursisolering skaber bedre indeklima og bevarer miljøet

0

Hulmursisolering er når man gerne vil have bedre indeklima, mere varme og komfort så er isolering vejen frem. Det virker måske meget banalt, men vores miljø er belastet af CO2 og drivhusgasser fra alt. Det gælder også dine forbrugsvaner og de varmekilder eller mangel på isolering du har i hjemmet.

Hvis du f.eks. vælger hulmursisolering til dit hus, så får du personligt en besparelse på mellem 6.000 og 9.000 kr. hvis du bruger elvarme eller 3.000-4.000 kr. ved fjernvarme.

Et alm. hus med hulmur på 100 m2 (uden vinduer og døre) vil koster mellem 10.000 og 14.000 at få isoleret og når man ser på besparelsen så tager det altså ikke mere end maksimalt 4 år at tjene sin investering hjem igen. Sammenholdt med hvor stor forbedring du får af dit indeklima og mere varme i huset som komfort så sparer du efterfølgende miljøet omkring dig for mange tons CO2.

Så ved at vælge at hulmursisolerer dit hus hjælper du altså både dig selv og miljøet. Ind i mellem kan man naturligvis stå i den situation at det kan være svært at få pengene til at række og så er en investering på blot 10-15.000 kr. mange penge. Her foreslår vi at du kigger dig godt for og kontakter din bank eller låner andre steder, da tilbagebetalingen muligvis bliver lidt længere så har du stadig din besparelse. Det vil ofte kunne bruges som dokumentation nok til bank eller lånegiver.

Hulmursisolering er nemt

Det må endelig ikke være frygten for at det er besværligt at få efterisoleret der stopper dig for hulmursisolering er super nemt. Faktisk så skal du ingenting gøre selv.

Dem du vælger kommer ud med en bil, hvor de borer nogle små huller mellem mursten på dit hus. Det gør de en del steder, men de lukker den selv af når de er færdige og efter kort tid kan man slet ikke se at der har være arbejdet på dit hus.

Når de har boret et hul så sætter de en studs ind og puster enten papirgranulat (brændbehandlet) eller flamingo, som har en superhøj varme resistans, ind i muren. Når der er fyldt op så lukker de hullet og går videre til det næste. Alt i alt tager det fra nogle få timer til en dags tid og du vil opleve at du allerede samme dag kan mærke mere varme i huset.

Mange fortæller at ting der før ikke var smørbare i deres underskabe nu skal er flydende og der ikke længere er fodkoldt.

Det kan kun anbefales at få isoleret sit hus og det kan kun gå for langsomt.

Share.

Leave A Reply